Helene Lawson
Helene Lawson
1 2 3 4 5 6
Image description 01
Image description 02
Image description 03
Image description 04
Image description 05
Image description 06
Jeg har utdannelse innen tekstilproduksjon og har tidligere jobbet innen salg og som kunderådgiver i Sats Elixia. Jeg har alltid vært opptatt av det estetiske: mote, kunst, interiør og har likt å ha det vakkert rundt meg.

Ved et nylig boligsalg engasjerte jeg et stylingbyrå og fikk da en aha-opplevelse med tanke på hvor fint man kunne gjøre det på kort tid med gode kunnskaper innen interiørstyling, og at det var fascinerende at man kunne ha det som yrke. Den store interessen for interiør gjorde at jeg valgte å høre på magefølelsen, sa opp jobben og satset 100% på det 1-årige SOFI-studiet og muligheten for drømmejobben videre.

Dette året har vært utrolig intensivt og veldig lærerikt. Vi har kommet godt inn i bruk av programvare som Archicad og Indesign, samt fag som materiallære og målgruppeanalyse. Spesielt spennende har det vært å lære om fargenes egenskaper, kreative teknikker, komposisjon og styling.

I løpet av studieåret har jeg vært så heldig å være i praksis hos Ikea Sørlandet. På Ikea lærte jeg mye om behov og funksjon, og om hvordan man retter interiør mot forskjellige målgrupper. I tillegg jobbet jeg med oppdatering av interiørutstillinger i forbindelse med sesong og sortimentsendringer. Jeg fikk også selv planlegge og sette opp en utstilling.

Fra tidligere har jeg gode erfaringer med å jobbe med mennesker, nå kan jeg knytte det sammen med de nye kunnskapene som jeg har tatt med meg fra interiørutdanningen.

Jeg ser nå veldig frem til å kunne jobbe som interiørdesigner, interiørkonsulent eller boligstylist og skape gode interiørdesign for både næringsdrivende og private.