Jessica Strand
Jessica Strand
1 2 3 4 5 6
Image description 01
Image description 02
Image description 03
Image description 04
Image description 05
Image description 06
Jeg har hatt stor glede og læring av å gjennomføre Retail Design studiet ved SoFI, og fra tidligere er jeg utdannet interiørdesigner ved Insight School of Interior Design, Hong Kong.

Retail Design studiet har vært et utrolig spennende og utviklende for meg – og både undervisningen og oppgaver har gitt meg mye god læring. Dette gjelder spesielt hvordan man skal designe en butikk, visual merchandising og aktiv bruk av systemer som ArchiCad, Photoshop og InDesign.

Min fordypningsoppgave ved Retail Design studiet var å utvikle et nytt butikk-konsept og innrede denne butikken i et lokale i Vannkunsten Syd, Bjørvika, Oslo. Som konsept valgte jeg å designe et bakeri med café på dagtid og restaurant på kveldstid. Jeg liker å utfordre tradisjonell design og nåværende løsninger. Jeg ville skape et alternativ til de tradisjonelle, noe «konservative» bakerier og ha mer bruk av farger og en link til «det gode liv» på 20-og 30-tallet. Derfor valgte jeg Art Deco som stilart.

Som man kan se på et av bildene, kan vindusutstilling forteller en historie, vekke nysgjerrighet og være innbydende. Ved å i tillegg gi kundene en ny –og noe uventet –designopplevelse vil kundene bruke lenger tid i lokalet, slå seg ned og nyte en god kopp cappuccino med noe godt å bite i, samt oppleve hyggelig servering og avslappende bakgrunnsmusikk fra tidsperioden. En helhetsopplevelse som vil appellere til alle sansene; syn, smak, hørsel og lukt –samt det taktile.

FordypningsoppgaveMailInstagram