Mona Rufai
Mona Rufai
1 2 3 4 5 6
Image description 01
Image description 02
Image description 03
Image description 04
Image description 05
Image description 06
Som designer jobber hun lidenskapelig med bærekraftige, tidløse plagg som er skreddersydd etter mål. Siden hun var liten har hun alltid sett opp til sterke kvinner i dress og sett på hvordan silhuettene på plagget sitter etter kroppsform.

Kolleksjonen “Shapeshifter” representerer den moderne kvinnen, hvor utviklingen av skreddersydde klær har blitt brukt som et utgangspunkt. Kolleksjonen er inspirert av det minimalistiske uttrykket fra 70-tallet. Linjene til kolleksjonen kom fra en spiral trapp i tre. Kontrasten er tydelig i trappens treverk som er hard og er konstruert i en rund og myk form.

I tekstilene utforskes det med strukturer som gir kontraster i sammensetningen av plagget. De enkle silhuettene i kolleksjonen, har linjeføringer som korsett, cut-outs og splitt for å gi en kontrast til de rette linjene i plagget. Dette gir rom for å gi plagget struktur ettersom den henger på en kropp som har en organisk form.

De jordnære tonene som kolleksjonen inneholder gir ett tidløs preg til plagget, der fargekartet er duse og mørke toner. Kolleksjonen inneholder bare naturlige materialer i ull og silke, ettersom ønsket er å uttrykke en bærekraftig tilnærming med kolleksjonen. Ull-som er brukt til å sy opp begge antrekkene er GOTS-sertifisert.

Med denne kolleksjonen ønsker jeg å vise hvordan den organiske for- men av arkitektur kan gjenspeiles i form av stofflighet, og fargebruk.

Photoshoot location:
Fotograf: Marthe Buer

Photoshoot studio:
Fotograf: Ole Martin Halvorsen
Stylist: Christina Ledang
Modell: Elena Simonsen

Khaki.StudioInstagram