Nora Brynjulvsrud Haug
Nora Brynjulvsrud Haug
1 2 3 4 5 6
Image description 01
Image description 02
Image description 03
Image description 04
Image description 05
Image description 06
Jeg ønsket å skape en plattform som kunne poste motenyheter fra Skandinavia, på norsk. Grunnen til at jeg valgte dette var at jeg selv savnet en plattform som kun hadde nyheter fra moteindustrien her i Norge og ellers i Skandinavia. Det er flere gode print- og nettbaserte motemagasin i Norge som skriver på norsk, men det er få som fokuserer kun på det som skjer her hjemme. Jeg ønsker å kunne slå sammen flere ting jeg føler mangler, lettleste, korte nyhetssaker som er skrevet på en seriøs måte, slik at moteinteresserte i Norge hadde et sted å gå til for å holde seg oppdatert.

I utgangspunktet ble jeg inspirert av instagram-kontoen @Diet_Prada som for et par år siden ble kjent for å rapportere om forskjellige hendelser fra moteindustrien, spesielt kjent ble de for å rapportere om kopiering, særlig fra mindre designere. Jeg hadde et ønske om å skape en lignende plattform på norsk som tok for seg noen an de samme temaene og brukte det samme formatet.

Navnet Bare Lett er også på en måte inspirert av Diet Prada, «diet» betyr lett på norsk, slik som i lettbrus. Jeg har fokus på lette, men seriøse nyheter, slik at flere skal kunne føle seg opplyst uten at man skal trenge å kjøpe en avis eller klikke seg inn på et nettsted. Bare lett er saker som du kan lese på bussen inn til jobb eller i lunsjpausen på skolen uten at det trenger å ta opp mye tid. Det skal kunne være et sted der man får et overblikk, uten at det går utover språket eller innholdet i tekstene.

I tillegg til nyhetssakene ville jeg også ha et intervju-del i bare lett. Dette er ment som en måte å presentere nye kreative mennesker som burde bli lagt merke til i bransjen.

Bare Lett